Vanhankaupungin ympärillä on paljon vehreitä puistoalueita, joissa on mukava käydä piknikillä tai muuten vaan virkistäytymässä. Puistoista pidetään hyvää huolta ja runsaat kukkaistutukset sekä korkealle kurottelevat vanhat puut tarjoavat silmänruokaa ja viilentävää varjoa. Keskiaikaisen kaupungin ympärille jo varhain muodostuneet puistoalueet ovat myös tärkeä osa kaupungin historiaa. Hirvepark, joka sijaitsee Toompean mäen ja Bastionin linnoituksen lähellä on nykyisin suosittu paikka viettää kesäistä päivää.
LUE MYÖS: Kadriorgin puisto ja palatsi rakennettiin keisariperheen kesäpaikaksi

Keskiaikainen puisto toimi Viron uudelleenitsenäistymisen näyttämönä
Hirveparkin historia ulottuu aina keskiajalle saakka, jolloin sitä reunustavat jyrkät mäenrinteet tarjosivat suojaa lähellä sijaitsevalle Toompean linnalle. Puiston reunamille rakentui tuolloin myös korkeita ja paksuja muureja. Vehreää linnoitusta suojaavaa aluetta alettiin kutsumaan Hirveparkiksi krimean sodan jälkeen (1854-1855). Myöhemmin puistossa vaikutti Viron puutarhanhoitoliitto (Estonian Horticultural Association). Puistoa on ajan saatossa laajennettu. Vuonna 1936 Hirveparkista tuli Tallinnan kaupungin omaisuutta ja samalla sen kehitys sai uutta pontta.
LUE MYÖS: Piritan luostari raunioitui Liivinmaan sodassa




LUE MYÖS: Stroomin ranta – Upeat auringonlaskut rannalla lähellä keskustaa
Hirvepark, joka kääntyy suomeksi peurapuistoksi, sai nimensä Toompea-kadun puolelle rakennetusta peura-aitauksesta, jossa villipeurat aikoinaan laidunsivat. Peurat eivät kuitenkaan viihtyneet puistossa, mutta nimi jäi. Myös lähihistoriassa Hirveparkilla on ollut merkittävä rooli. Puistoon kokoontuivat eri kansalaisryhmät protestoimaan Neuvostoliiton miehitystä vastaan vuonna 1987. Protestien lisäksi puistossa järjestettiin kansallismielisten kokoontumisia. Protestit ja kokoontumiset toimivat Viron uudelleenitsenäistymisen katalysaattorina. Puiston reunalla sijaitseekin miehityksen ja vapauden museo Vabamu, jossa esitellään Viron lähihistoriaa.
Puiston hortonominen historia on edelleen puistossa näkyvissä ja siellä kasvaa nykyisinkin jopa 102 erilaista puulajia. Mäenrinteen ja muurien reunustamasta puistosta löytyy tuulisellakin säällä suojaisa kulmaus, jossa voi ihastella ympärille levittäytyvää vehreyttä. Puisto on kohtuullisen kokoinen ja sieltä löytyy useita penkkejä, joihin kävelyn lomassa voi istahtaa lepuuttamaan jalkojaan. Kauniina päivinä puiston nurmikkoalueet täyttyvät piknik seurueiden vilteistä ja auringonpalvojista.
Hirvepark on yksi Tallinnan kauniista lukuisista puistoista, johon on helppo pistäytyä Vanhastakaupungista. Puiston historia ja sen kauneus tekevät vaikutuksen. Hirvepark on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi.
LUE MYÖS: Paljassaari – luontopolkuja sekä uimaranta lähellä Tallinnan keskustaa